Špilberk Food Festival bude mít roční pauzu.

V Brně vyrostlo mnoho nových zajímavých provozů, které bychom vám jako organizátoři Špilberk Food Festivalu rádi představili. Tyto podniky však ještě nemají natolik zaběhnutý provoz a procesy, aby mohly vstřebat organizační náročnost festivalu. Navíc se tradiční účastníci v letošním roce potýkají se zákonnými změnami, které vedou k určité nejistotě jejich provozů.

Překotný nárůst restaurací v Brně v posledních letech zapříčinil to, že vznikla spousta menších provozů, které se snaží dělat kvalitní gastronomii a jsou v této snaze úspěšné. Problémem je ovšem nedostatek kvalitního personálu. Nároky na účast na festivalu na jednotlivé restaurace jsou obrovské, jedná se o tři dny v takřka polních podmínkách, kdy je náročné udržet kvalitu jídla, což znamená značné vytížení personálu a velké náklady..

Na šestý ročník bylo naplánováno rozšíření festivalu do podhradí, nachystali jsme atraktivní hudební program nebo dětský koutek ve spolupráci s BRuNO family park.

Špilberk Food Festival byl od počátku založen na prezentaci toho nejlepšího z gastronomie, co lze v Brně i na celé Moravě najít. Bohužel se tento koncept v současné době ukazuje jako neudržitelný a my se budeme do dalších let muset zamyslet nad jeho úpravou.

Budeme se na vás těšit v roce 2018.
Organizační tým ŠFF.



5. ročník Špilberk Food Festivalu

Ve dnech 3. – 5. června 2016 proběhl na nádvořích a terasách hradu Špilberk již pátý ročník Špilberk Food Festivalu, který je každoročně určen všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. O vaše chuťové buňky a gastronomické zážitky se postarali přední šéfkuchaři nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje.

V minulém roce jste mohli ochutnát z nabídek těchto restaurací:

  • Barrio Gotico Cafe
  • Boulevard Restaurant
  • Butcher’s
  • FAIRCAFE Restaurant
  • Koishi fish & sushi restaurant
  • Noem Arch Restaurant
  • Restaurant a steakhouse Monte Bú
  • Ristorante Piazza
  • SONO Restaurant
  • a další

Servírované KOISHI menu v Královské kapli

Exkluzivní servírované pětichodové menu pečlivě snoubené s víny, připravené ve spolupráci s KOISHI restaurantem v Královské kapli byl neopakovatelný zážitek.

Snoubení jídla s vínem

Nedílnou součástí akce bylo každoročně i možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit, ale i nespočtu vzorků vín od vinařů z celé Moravy. Návštěvník si vyzkoušel kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota je výraznější než zážitek z jídla či vína samotného. Vhodná vína jsou vždy doporučena v jednotlivých restauracích přímo samotným vinařem.

Řízené degustace

I v letošním ročníku se hosté mohli zúčastnit degustací vín, řízených samotnými vinaři, jež si připraví ty největší lahůdky ze své produkce. Nabídku ročníku 2016 jsme obohatili o různé degustace a workshopy.

Doprovodný program

Jako každý rok, i letos byl pro vás připravený bohatý a zajímavý doprovodný program, který bavil celý víkend.

Ohlédnutí za 4. ročníkem Špilberk Food Festivalu

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřuješ souhlas s jejich použitím. Další informace.